Volksdansen

Volksdansen is de benaming voor iedere traditionele dans die uitgevoerd wordt en eigen is aan een bepaalde streek of land.

Volksdansen is een ideale manier om in beweging te blijven en het geheugen te trainen. Muziek en beweging zijn goed voor een mens. Bij het dansen gaat het beslist niet om perfecte dansen te laten zien. Nee, het gaat om plezier beleven, lachen en dansen. De ervaring leert dat het ook een manier is om je dagelijkse zorgen even te vergeten en van je af te schudden.

In deze activiteit worden dansen uit diverse landen gevarieerd in tempo en opstelling geleerd en beoefend. Volksdansen gebeurt op verschillende manieren: in een kring, op rijen of met paren. Gezelligheid staat voorop. De dansen worden stukje voor stukje aangeleerd. Het is daardoor zeer afwisselend: niet alleen door de diverse danspassen en dansfiguren maar ook door de wisselende muziek.

Dansen is daarom plezier voor iedereen. Echt moeilijk is het niet. Natuurlijk kan er wel eens een danspas mislukken, maar dat verhoogt alleen maar de gezelligheid. 
Iedereen die redelijk goed ter been is, kan meedoen. Wekelijks stort een groep 60plussers zich op de dansvloer om de pasjes onder de knie te krijgen.

 

 

 

Locatie:          Verenigingsgebouw "Sint Pieter"

                         Ridderstraat 9  Medemblik

 

Wanneer:      woensdagmorgen           9.30 uur

 

Info:                 G. van Blijderveen  

                        Tel.:     0227   543045