Junioren gym

Je fit en jong blijven voelen, vooral voor ouderen boven de vijftig, wordt mede bepaald door verantwoord blijven bewegen. Gymnastiek is daarom gezond. Het voorkomt  hart- en vaatziekte, trombose en botontkalking. Dan is gymnastiek een voor de hand liggende mogelijkheid, naast natuurlijk wandelen en fietsen.

Het doel van de gymnastiek is: spieren te oefenen en gewrichten soepel te houden. Hierbij worden ook andere organen, zoals hart en longen geoefend.

Maar er is nog een ander belangrijk aspect. Meedoen aan gymnastiek betekent ook ontmoeting met leeftijdgenoten. Veel ouderen vereenzamen of voelen zich al eenzaam. Dan is deelname aan gymnastiek niet alleen goed voor lijf en leden, maar ook voor ontmoeting met de andere deelnemers. Deelnemen aan een groep geeft weer een gevoel van samen zijn. Je spreekt weer eens iemand.

Bij de Gymclub Junioren duren de lessen drie kwartier.  Er wordt begonnen met een aantal oefeningen om de spieren even op te warmen.  Daarna volgen er allerlei bewegingsoefeningen, die staande op de plaats gedaan worden, zoals been-, rug- en armoefeningen. Het tweede deel van de les wordt zittende op een stoel gedaan en bestaat ook uit vele arm-, been-, en rugoefeningen. Tot slot is er even tijd om tot rust te komen. Alle oefeningen worden door muziek ondersteund. Leiding wordt gegeven door een professionele sportlerares.

En dan…… is er daarna nog tijd om gezellig samen met elkaar koffie of thee te drinken.

 

 

Locatie:          Verenigingsgebouw  "Sint Pieter"

                         Ridderstraat 9  Medemblik 

 

Wanneer:       donderdagmorgen          9.00 uur       

 

Info:                A. de Vries   

                        Tel.: 0227 541183

                                              

 

 

 

en                    10.00 uur

 

Info:                M. Heerdt                                                            T. van Kesteren

                       Tel.:  0227 544271                                                Tel.:  06 10800670