Wandelbootcamp

In beweging blijven is goed voor de mens, dat weten we allemaal wel. En toch bewegen senioren lang niet zoveel en zo vaak als goed voor ze zou zijn. En als het bewegen lastig wordt doordat het lichaam ouder wordt, lijkt rustig aan doen een logische en misschien zelfs goede keuze. Maar niets is minder waar. Wie regelmatig beweegt voelt zich beter, want bewegen is goed voor het lichaam. Beweging vermindert de kans op hart- en vaatzieken, hoge bloeddruk en suikerziekte. Reden genoeg dus om in beweging te blijven, wat de leeftijd ook is. En een goede manier van bewegen is de wandelbootcamp. 

Tijdens de wandelbootcamp wordt wandelen afgewisseld met diverse oefeningen; spierversterkend, balans, flexibiliteit en core. Je doet oefeningen waarbij je voornamelijk met je eigen lichaamsgewicht werkt en met alles wat we onderweg tegen komen (bankjes, hekken et cetera).  Een lekkere buitentraining in een ontspannen gezellige sfeer. De wandelbootcamp is uitermate geschikt om je conditie te onderhouden en te verbeteren, je (mentaal en fysiek) fitter te voelen, je spieren te verstevigen en je stabiliteit te vergroten. Tijdens de training verplaatsen we ons kriskras over de Vooroever en de binnenstad van Medemblik. Iedere training is anders.

Stichting DAS biedt u deze activiteit aan in samenwerking met ‘Aan de bak met Esther’ uit Medemblik. Esther Bakker is gediplomeerd sportinstructrice en heeft al heel wat (wandel)bootcamptrainingen georganiseerd en heeft dus ruime ervaring met deze vorm van lichaamsbeweging.

 

De onderstaande groep is voltallig. Wilt u toch deelnemen aan wandelbootcamp dan is er een tweede groep om 13.00 uur.

Locatie:              De Vooroever

 

Wanneer:          woensdagmorgen     10.15 uur

 

Info:                   J. Bakker

                           Tel.:   0228 582137