Klaverjassen

Meedoen aan klaverjassen betekent niet alleen het spel spelen, maar ook ontmoeting met leeftijdgenoten. Veel ouderen vereenzamen of voelen zich al eenzaam. Dan is deelnemen aan klaverjassen goed voor de ontmoeting met anderen en het stimuleert bovendien het geheugen bij ouderen. Samen iets doen in een groep geeft ook weer een gevoel van verbondenheid. Je spreekt weer eens iemand.

 

Nu is klaverjassen een kaartspel dat wordt gespeeld door vier personen in twee paren. De twee tegenover elkaar zittende personen vormen een team. De nadruk ligt op speelplezier en gezelligheid,  er wordt niet gespeeld met het mes op tafel. Er is wel een competitie verspreidt over 30 weken. Deze competitie is onderverdeeld in 3 rondes van 10 weken.

Op de speelmiddagen worden de teams samengesteld doordat iedere deelnemer een blokje pakt met daarop een zwart of rood nummer. Gelijke zwarte of rode nummers vormen dan die speelronde een team. Er wordt op deze manier op een middag drie keer geloot, zodat de deelnemers steeds weer met iemand anders een team vormen.

Als afsluiting van het seizoen is de laatste donderdagmiddag een gezellige middag, waarop de winnaars van de competitie gehuldigd worden. Dit gaat gepaard met een uitgebreide prijzenregen.

 

Locatie:              Verenigingsgebouw "Sint Pieter"

                             Ridderstraat 9  Medemblik

 

Wanneer:           donderdagmiddag  13.30 uur

 

Info:                     T. Breg-Krijnsen         

                              Tel: 0227-541975  of  theabreg@ziggo.nl