Engelse les

Speciaal voor oudere cursisten die graag een taal willen leren of verbeteren én met leeftijdgenoten lessen willen volgen, is er een zeer praktijkgerichte cursus Engels.

Wilt u uw Engels opfrissen of wat u vroeger op school heeft geleerd ophalen? Dan is de cursus Engels voor ouderen geschikt voor u. Er wordt lesgegeven in een kleine groep in een gezellige sfeer.

We krijgen regelmatig de vraag of het voor ouderen moeilijker is om een nieuwe taal te leren dan voor kinderen. Het antwoord daarop is heel kort: nee. Als een volwassene een nieuwe taal leert, gaat dat sneller dan het natuurlijke proces waarin kinderen hun moedertaal leren. Een volwassene beschikt namelijk over kennis en ervaring die hem helpen te associëren. Bijvoorbeeld: als u weet wat inkomstenbelasting is, hoeft u alleen het woord in een vreemde taal te leren en niet de betekenis. Het is dus een ander en sneller leerproces dan de taalontwikkeling van een kind.

Het is goed om te weten dat al je inspanningen om Engels te leren op een dag zeker de moeite waard blijken te zijn. Of je nu Engels wilt leren spreken voor dagelijks gebruik, of je bent geïnteresseerd in de Engelse taal die wereldwijd door bijna twee miljard mensen gesproken wordt, als je Engels spreekt zal dat zeker vruchten afwerpen.

       

 

         Locatie:                Verenigingsgebouw "Sint Pieter"

                                        Ridderstraat 9  Medemblik

 

         Wanneer:             woensdagmiddag   13.30 uur

 

         Info:                       T. Todd

                                        Tel.:    06-12087039